Drie iconic bags – tassen die iedereen kent

Mijn leven draait voor een groot deel om tassen. Mocht je hier nog niet van op de hoogte zijn, lees dan even het volgende artikel: Van kwaad tot erger – mijn designer tassen verslaving. Ik besef me maar al te goed dat niet iedereen, of iedereen niet, deze obsessie met me deelt en juist daarom leek het me zo leuk om een kort artikel te schrijven over iconic bags van drie populaire high class merken. Iconic bags zijn de meest bekende modellen van een merk, dus de tas waar ze als het ware bekend om staan. Waarschijnlijk heb je deze tassen, al dan niet een knock-off versie, al meerdere keren gezien zonder het in de gaten te hebben. Na het lezen van dit artikel zal het je gegarandeerd extra opvallen!

Louis Vuitton: Speedy
Lezers van mijn blog zien deze tas niet voor het eerst. Al eerder wijdde ik een blogpost aan de Louis Vuitton Speedy en daarnaast was ‘ie te zien in het artikel over mijn tassenverslaving. Dit model is populair bij zowel de hogere klasse als de middenklasse, omdat dit een van de weinige designertassen is die qua prijs bereikbaar is voor veel mensen. Je ziet de tas dan ook regelmatig aan een arm bungelen wanneer je aan het winkelen bent. Nadeeltje, er zijn veel ‘neppers’ in omloop 😉

Foto eigendom van Louis Vuitton
Louis Vuitton Speedy 35 in Damier Azur
Foto eigendom van Louis Vuitton

Chanel: Classic Flap Bag
Deze tas staat niet voor niets op de Chanel site in de categorie ‘Iconic Handbags’. Wanneer je iemand vraagt om een Chanel tas op te noemen zijn er twee opties: diegene heeft geen idee, of diegene noemt de Classic Flap Bag. Het hele uiterlijke van de tas wordt vaak ter inspiratie gebruikt door verschillende andere merken of ontwerpers. Zelfs budgetwinkels, waaronder H&M en Zara, hebben al eens een tas in de verkoop gezet die veel leek op de Classic Flap Bag.

Het model wordt vaak verward met de ‘2.55’. Echter, het verschil zit ‘m in het slot. Het slot van Classic Flap Bag is in de vorm van het bekende Chanel logo, terwijl het slot van de 2.55 rechthoekig is. Dat neemt niet weg dat beide modellen erg populair zijn en dat deze de komende jaren, al dan niet decennia, alleen maar zullen toenemen in populariteit en prijs.

Foto eigendom van Chanel
Chanel Classic Flap Bag in het zwart met zilveren hardware
Foto eigendom van Chanel

Hermès: Birkin Bag
Het feit dat dit model een eigen Wikipedia pagina heeft, zegt waarschijnlijk al genoeg. Deze tas, vernoemd naar Jane Birkin, behoort tot de duurste tassen ter wereld. Voor een bescheiden bedrag van tussen de €10500 en €150000 heb jij dit stukje design aan je arm hangen. Niet te vergeten, in dit bedrag zit wel een ‘spa treatment’ voor je tas inbegrepen, zodat deze zo nu en dan eens in de watten gelegd kan worden. Het moet eigenlijk niet gekker worden. 😛

Een ander model van Hermès dat veel op de Birkin lijkt, is de Kelly Bag. De Kelly Bag, vernoemd naar Grace Kelly van Monaco, verschilt niet bijzonder veel van de Birkin. De makkelijkste manier om deze twee uit elkaar te houden is door middel van de handsvaten: de Birkin heeft ter twee, terwijl de Kelly er maar een heeft.

Hermes Birkin Bag in het zwart
Hermès Birkin Bag in het zwart
Advertenties

3 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s