Eindhoven Fashion Weekend: Damesmode

Dit weekend was het weer zover; het jaarlijkse Fashion Weekend vond plaats in Eindhoven. Dit houdt in dat er het gehele weekend mode-activiteiten plaatsvinden in het hart van de stad. Zo zijn er de hele dag door modeshows, staan er leuke pop-up stores, kan je jezelf op de foto laten zetten en worden er lezingen gegeven door bloggers. Als echt modemeisjes kon ik dit evenement natuurlijk niet missen! Zowel de vrijdag als de zaterdag stond ik dan ook naast de catwalk om zo alle nieuwe collecties eens goed te bekijken. Bij dezen ga ik jullie vertellen wat ik tijdens de modeshows heb gezien wat betreft de damesmode. Mijn goede vriend en mode-expert Rik zal in een apart artikel aandacht besteden aan de mannenmode.

Modeshow op het 18 septemberplein
Modeshow op het 18 septemberplein

Op vrijdagavond was ik aanwezig in de Hooghuisstraat om de modeshows te bezoeken van de luxe winkels Artishock, Jaguar, Loulou Shoes, The Society Shop en Alberto Bellini. Deze winkels verkopen alle high-end merken, waaronder Prada, Burberry, Jimmy Choo en Philipp Plein. Tijdens de modeshows droegen de modellen zodoende kleding en accessoires van de meeste bekende en luxe merken ter wereld.

Zaterdagmiddag was het 18 septemberplein aan de beurt. Op dit plein, bij het nieuwe winkelgedeelte ‘De Piazza’, showden winkels als de Bijenkorf, Esprit, We, Zara en Vero Moda hun nieuwe collecties. Iedere winkel nam uitgebreid de tijd om voor zowel mannen als vrouwen de leukste outfits te laten zien. Zara, Vero Moda en Esprit toonden natuurlijk kleding van hun eigen lijn, terwijl de modellen van de Bijenkorf kleding droegen van verschillende hedendaagse merken. Denk hierbij aan Guess, Michael Kors en Filippa K.

IMG_8217

Wat we vooral veel zagen op de catwalk zijn winterjassen en -vesten. Als we de grote merken moeten geloven zullen er aankomend najaar veel parka’s in de winkel liggen, maar ook een grote selectie wollen jassen en gilets van (imitatie)bont. Daarnaast zijn de kleuren voor de herfst en de winter vrij eenduidig; de felle en vrolijke kleuren van de zomer worden ingeruild voor veel verschillende tinten nude, taupe, bruin, zwart en wit! In die trant droegen de modellen prachtige zalmkleurige bloezen, sjieke zwarte kokerrokken en casual bruine jeans. Tevens zullen de camelkleurige jassen, vesten en schoenen dit najaar ook zeker niet ontbreken in de etalages.

Ik heb een aantal delen van de verschillende modeshows gefilmd en samengevoegd tot een korte compilatie. Om een goede indruk te krijgen van de geshowde kleding, raad ik zeker aan deze even te bekijken. Het filmpje begint op vrijdagavond in de Hooghuisstraat en gaat daarna verder op de zaterdagmiddag op het 18 septemberplein. Helaas zijn de avondopnames van een wat minder hoge kwaliteit, omdat het lastig was om te filmen met kunstlicht. De opnames van zaterdagmiddag zijn gelukkig een stuk beter. Veel kijkplezier!

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s